My blog

E-books – Training / Coaching

Benut ik mijn talenten op de juiste manier? Hoeveel potentie heb ik me nog om te ontwikkelen? Haal het maximale uit jezelf en je carrière!

Wensentalentcoaching heeft daarom de beste E-books voor professionele ontwikkeling op een rij gezet! Bekijk snel de onderstaande E-books!

Persoonlijke Ontwikkeling: dat doe jezelf!

Het boek ‘Persoonlijke ontwikkeling doe jezelf!’ is geschreven door Jan Stevens. Zelf zegt hij er het volgende over: “Na jaren zoeken, ervaring opdoen, lezen, studeren, bijstellen is het me gelukt om de kern van autonomieontwikkeling te verwoorden in een beknopt e-book. Dit boek is bedoeld als een handreiking, een richtingaanwijzer op jouw speurtocht naar balans. Het is bedoeld als een uitnodiging om niet te kijken naar knelpunten en symptomen maar te leren zien waar de knelpuntenveroorzakers vandaan komen en wat je eraan kunt doen”.

Verbeterplan bij disfunctioneren

Goed functioneren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de werknemer en werkgever. De werknemer dient zich primair verantwoordelijk te voelen voor goed functioneren. De werkgever dient te faciliteren en de voorwaarden voor goed functioneren in te vullen. Ook disfunctioneren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de werkgever en werknemer en dientengevolge is het verbetertraject of het samenstellen van een verbeterplan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Conflicthantering

Conflicten hebben in onze cultuur een negatief beeld. Er wordt al vrij snel gesproken over ruzie, trammelant, gezeur, strijd, wrijving of problemen. Of zoals de volksmond het uitdrukt: ‘hij heeft ook altijd wat’. Omdat het negatieve gedachten oproept die cultuurgebonden zijn, is het helemaal niet gek dat we een conflict vrij snel vermijden of proberen te vermijden. Toch zit iedere dag vol conflicten: we staan ermee op en we gaan ermee naar bed. Hoewel we vroeger op school veel geleerd hebben, het vak conflicthantering was meestal niet opgenomen in ons vakkenpakket, terwijl het één van de meest elementaire vaardigheden is die we nodig hebben in ons leven.

Delegeren en loslaten

Delegeren is voor veel leidinggevenden wellicht wel één van de moeilijkste aspecten uit het leidinggeven. Vaak is er ook het verwijt dat de leiding teveel bemoeizucht toont en te weinig kan loslaten. Of juist andersom: dat de leiding teveel loslaat en onvoldoende interesse toont. Hoeveel oog heb jij voor je mensen? Weet je het beste uit je werknemers te halen? Hoe motiveer je personeel om beter te presteren? Werk aan je eigenschappen als leider, motivator, coach en peoplemanager. Hoe? Lees meer praktische tips en bekijk dit E-book!