My blog

MKB business coaching

Waarom een MKB business coach?

Als MKB-ondernemer wordt je telkens met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Je wilt dagelijkse werkzaamheden bijvoorbeeld zelf doen, maar je ook meer op strategisch niveau bezig te houden met je bedrijf. Wellicht heb de wens om de cashflow verbeteren en op te schalen, een team samenstellen en behouden.

Kortom, je wilt groeien realiseren maar raakt daarbij een plafond. Een MKB Coach helpt je dat plafond doorbreken.

Helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en doelstellingen kan een MKB coach je onder andere met het:
identificeren en oplossen van knelpunten die groei in de weg zitten, verbeteren van processen en systemen in je organisatie. Daarnaast kan een MKB coach jouw ook ondersteunen in het creëren van een gezonde werk-privé balans, genereren van meer leads, klanten en omzet maken van concrete plannen en het ondernemen van acties om jouw ambities nu echt eens waar te gaan maken.

Krijg en behoud financiering
Verlaag je financieringskosten
Spar met ons over ondernemersvraagstukken
Realiseer groei voor jouw bedrijf
Werk een ondernemingsplan uit
Vergroot je kansen als ondernemer

Optimaliseren van marketingactiviteiten

Voor de vergroting van de omzet begint het allemaal bij de marketing, het genereren van leads en dit omzetten naar conversies. Zonder marketing is het niet mogelijk om omzet te realiseren in de directe verkoop. Online marketing is hierbij van grot belang. Veel ondernemers hebben de wens om meer omzet maken, echter begint dit met een marketingbudget waar je ook echt meer omzet mee kunt opbouwen. Het is van groot belang om dit budget in proportie te brengen met de verkoopomzet en accuraat te meten wat verschillende acquisitiemethoden opbrengen. Welke acquisitie methoden werken en welke niet? Als je dit op de juiste manier in kaart brengt creëer je inzicht en overzicht in de marketing uitgaven.

 

Leer van andermans ervaring

Als ondernemer sta je er in veel gevallen vaak alleen voor. Ook al wordt je voorzien van goedbedoelde adviezen van bevriende relaties of bijvoorbeeld de accountant. Ook zij overzien niet altijd de (dynamische) markt waarin je je beweegt . Doe ik het goed als ondernemer? Waar moet ik mij op richten om dit bedrijf succesvol te maken of te behouden? 

Het is dan zoveel prettiger om de mogelijkheden te hebben over een onafhankelijke business coach. Een sparringpartner die alle aspecten van het ondernemerschap heeft meegemaakt. Deze business coach die ervaring meeneemt van de tientallen bedrijven waarin bij gewerkt heeft, geadviseerd heeft of als interim actief is geweest kan jouw business naar een hoger niveau tillen. Een persoon met een frisse blik en die niet meegaat in oude patronen of werkwijzen. Het helpt in veel gevallen om iemand te hebben die los staat van het verleden en 100% onafhankelijk buiten de bedrijfscirkel staat. Iemand die problemen of vraagstukken vanuit een nieuw perspectief kan benaderen. Iemand die een eerlijke spiegel kan voorhouden aan jou als ondernemer maar ook externe stakeholders.

Als ondernemer kan het ook heel nuttig zijn om je huidige bedrijfsvoering, of je nieuwe plannen, op het gebied van Marketing en Sales te screenen met een specialist.

Uitgangspunten MKB business coaching

Een belangrijk uitgangspunt bij MKB business coaching aanpak is dat je zelf de regie kunt behouden. Jij weet zelf namelijk het beste welke richting je op wilt, maar je weet ook waar er van jouw kant onzekerheden liggen en voor welke zaken je een klankbord zoekt. MKB business coaching om je doelen goed te formuleren. Wij helpen je de stappen die je moet zetten helder te krijgen waardoor de gestelde doelen bereikbaar worden.

een beeld krijgen van je bedrijfskundige, organisatorische, juridische en privé situatie. Zowel het businessplan, ondernemingsstructuur, financiële gegevens, stakeholders, samenwerkingspartners en personeel worden onder de loep genomen.

Agenda business coaching traject

Tijdens de business coaching bijeenkomsten is er de mogelijkheid om bedrijfskundige, organisatorische, communicatieve en juridische ontwikkelingen, vraagstukken en uitdagingen van je onderneming bespreekbaar te maken en dit tegen het licht van een businessplan aan te houden. Normaliter gaat dit door de analyse van maandelijkse managementrapportages en het coaching plan. 

 

Zoek en boek een MKB coach