My blog

Business Coaching als zzp’er?

Business coaching krijgen als zzp’er kan erg fijn zijn. Een sparringspartner kan je scherp houden, vraagt naar de voortgang van je bedrijf en hoe het met jou is. Als werknemer heb je natuurlijk altijd nog een werkgever die de stand van zaken bijhoudt. Als ZZP’er ben je echter op jezelf aangewezen. Hoewel die autonomie prettig kan aanvoelen kan er ook een gevaar achter schuilgaan. Je kunt jezelf bijvoorbeeld uit het oog verliezen of ongemerkt met verkeerde dingen bezig gaan. 

 

Voor wie is ZZP coaching geschikt?

Heb je onlangs een start gemaakt als ZZP-er en worstel je met een van deze dingen?

Twijfels over de juiste keuze?

Ben je bang dat je bedrijf niet genoeg inkomen zal opleveren?

Ben je niet (meer) gelukkig met je bedrijf, werk of leven?

Veel ZZP-ers verdienen relatief weinig. Soms stranden hun ZZP ambities  en gaan ze weer in loondienst werken. Het kan ook zijn dat ze weinig risico nemen en precies dat werk doen waar ze afscheid van hadden genomen toen ze voor zichzelf begonnen.

 

Wat voor competenties heb je nodig als ZZP'er

Een ZZP coach kan jouw helpen met de groei van een aantal competenties.

  • Kent zichzelf, weet waar hij/zij goed in is en waar hij/zij niet goed in is
  • Benadert voortdurend nieuwe klanten en markten
  • Bouwt actief aan een netwerk en investeert in contacten met klanten en relaties
  • Draagt ideeën aan voor nieuwe producten of diensten of verbetering daarvan
  • Laat zich bij tegenslag niet snel uit het veld slaan
  • Neemt risico’s met betrekking tot investeringen in marketing en acquisitie en productontwikkeling
  • Ziet kansen en mogelijkheden en benut die
  • Zoekt actief naar nieuwe markten, leads, producten

ZZP coaching helpt jou met onderstaande pijlers!

Sterke focus

Heb je jouw doel goed voor ogen? Breng het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf in kaart in deel 1 van de workshop.

Sterk financieel inzicht

Weet je welke omzet en marge je moet halen om je inkomen te garanderen? Breng het verdienmodel van jouw onderneming in kaart.

Sterke houding

Wat zijn je valkuilen en wat zijn de risico’s? Krijg inzicht in de valkuilen en breng de ‘Wat als..’ onderwerpen in kaart in deel 3 van de workshop.

Soorten ZZP business coaches

Naast dat elke business coach natuurlijk anders is als persoon, zijn er verschillende manieren waarop business coaching en ZZP coaching tot stand komt. Sommige coaches specialiseren zich in één vakgebied en daarnaast zijn er all-round coaches.

De wijze waarop zij diensten aanbieden verschilt ook.  Bepaalde coaches bieden voornamelijk programma’s aan waarbij je in een specifieke periode participeert aan dit programma. Dit programma kan bijvoorbeeld gaan om het verbeteren van jouw marketingtechnieken en bedrijfsdoelstellingen. Andere ZZP coaches geven minder specifieke trajecten. Samen met hen wordt er op het moment zelf bekeken wat de beste koers is om te varen. Naast deze twee zijn er ook nog ZZP coaching die eendagsprogramma  aanbieden of aan bijvoorbeeld een training of workshop.

Belangrijk voor jou is dat je goed nadenkt over jouw hulpvraag. Wil je snel je kennis uitbreiden of een dan past een dagprogramma of training beter bij jouw behoeften. Wil je echter structureel werken aan een skill of aan je eigen onderneming dan is het wellicht beter om deel te nemen aan een programma of losser traject. 

Bekijk welke ZZP coach bij jou past!

Ondernemerscoaching

Als ondernemer wil je natuurlijk het maximale uit je business halen. Een ondernemerscoach kan je hier perfect bij helpen. Het is alleen wel ontzettend belangrijk dat je een coach vindt die bij je past. Er zijn namelijk een hele hoop coaches te vinden, en niet iedereen is geschikt voor jou en je bedrijf. Zorg dus dat je een coach vindt waar je een perfecte match mee hebt en die jou kan helpen bij jouw wensen en het oplossen van de obstakels waar je tegen aan loopt.

Hoe ziet een traject eruit


Gedurende 1-op-1 trajecten voor ervaren groei-ondernemers,  kan er gekeken worden naar jouw business en hoe dit naar het volgende niveau getild kan worden. Op strategisch niveau wordt er gewerkt aan jou én aan jouzelf als ondernemer.

Er wordt bekeken wat  nodig is in je bedrijf om door te kunnen groeien en er alles uit te halen wat er in zit. Wat zijn slimme stappen en waar moet je juist mee stoppen.
En wie jij moet zijn om uiteindelijk dat benodigde resultaat te creëren? We gaan op zoek naar je niet-werkbare patronen en daar maken we korte metten mee. Samen bekijken we welke voorwaarden er nodig zijn om jou op topniveau te laten presteren.

Coaching bij verkoop en acquisitie

De noodzaak van verkoop en sales: zonder contact komt er simpelweg geen contract
Toch is acquisitie van essentieel belang. Hoe je het ook wilt aanpakken, acquisitie mag niet ontbreken! Wat u ook bedenkt aan folders, brochures, advertenties, tweets, linkedin, internetsites: in de dienstverlening staat of valt het met persoonlijk contact. 

ZZP coaching bij verkoop en acquisitie

Coaching bij internetmarketing

Ondersteuning bij internetmarketing behoort vaak ook tot de mogelijkheden. Uiteraard worden er dan geen websites in elkaar gezet,  maar wordt er gekeken naar valkuilen waar andere ondernemers wel mee te maken kregen.

Coaching bij internetmarketing aanvragen